geniet THUIS van uw VAKANTIEWIJN!


STARTPAGINA - Duitsland
De Wijnbeurs

Georg Julius Pinot Noir (Organic)

Duitsland / Rheinhessen

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Pinot Nero,Pinot Noir

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Licht, soepel & fruitig

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Weingut Julius Het verhaal van Weingut Julius begint in 1926 bij de grootvader van wijnmaker Georg Julius. Hij kocht het als boerderij in Gundheim, in de regio Rheinhessen, en Georg heeft het met veel toewijding naar een biologische wijngaard van 19 ha uitgebouwd. Er is zo'n 60% beplant met witte druiven op een bodem van klei en kalk. Jarenlange ervaring wordt gecombineerd met moderne technieken om de kwaliteit van de wijn te verbeteren. Daarnaast wordt biologische wijnbouw toegepast om zo min mogelijk schade aan het milieu toe te brengen. De wijnen van Weingut Julius kenmerken zich stuk voor stuk door het sterke karakter.'

Klik hier voor meer informatie

Justin Boxler Pinot Gris Elzas

Duitsland / Elzas

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Pinot Gris

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Vol, zacht & breed

Serveer temp: 8 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

De familie Boxler komt van oorsprong uit Zwitserland en vestigde zich in 1672 in het pittoreske Niedermorschwihr in de Elzas om wijn te gaan maken. Domaine Boxler omvat 12 hectare aan wijngaarden. Jarenlang verkochten ze hun wijn op vat, totdat Justin Boxler in 1960 besloot om alleen nog op fles te verkopen. Dat het wijnmaken diep geworteld zit, blijkt uit het feit dat alweer de tiende generatie het stokje heeft overgenomen. Anne Wiss-Boxler is de goedlachse, stuwende kracht van het domein. Anne runt tevens het knusse familie hotel de l'Ange van de Boxlers dat pal aan de overkant van de kelder ligt. Richard Wiss, de man van Anne, brengt met zijn tractor de met de hand geplukte druiven naar de gistingskuipen. Zoon Florent zal de elfde generatie van de familie representeren en helpt zijn oom Pierre met wijnmaken en de verzorging van de wijngaard. Pinot Gris De witte druivensoort Pinot Gris is erg ondergewaardeerd. De druif kan wijnen van zeer hoge kwaliteit opleveren. Maar de wijnboer moet flink zijn best doen (en wat geluk hebben) om de druiven perfect te laten rijpen. De opbrengsten van de Pinot Gris verschillen per jaar namelijk sterk, de druif is vatbaar voor schimmels en in te warme jaren is er het risico dat de druif te weinig zuren bevatten om gebalanceerde wijn te produceren. Maar áls de omstandigheden goed zijn, kan de Pinot Gris fantastische wijnen opleveren.

Klik hier voor meer informatie

Ernst Clüsserath 'Trittenheimer Apotheke' Riesling Spätlese

Duitsland / Moezel

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Riesling

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Honing, nectar & zoetig

Serveer temp: 8 °C °C

Alcohol%: 7.50 %

Afsluiting: Kurk

Ernst en Heike Clüsserath deden waar niet iedereen genoeg moed voor heeft: vol voor hun creatieve ideeën en dromen gaan. Voor hen was dat het opstarten van Weingut Ernst Clüsserath. En daar zijn ze erg succesvol in geworden, want zo zijn ze onder andere in 1995 tussen de 100 beste wijnhuizen in Duitsland geplaatst. De passie voor het maken van wijn staat bij het weingut voorop. Ze streven de hoogst mogelijke kwaliteit na, waarbij ze van mening zijn dat de basis hiervan in de wijngaard ligt. Zo heeft het snoeien een zeer positieve invloed op de ontwikkeling van de Duitse wijnen die ze maken. Mosel Er zijn dertien wijnbouwgebieden binnen Duitsland en daar is de Mosel zonder twijfel de meest bekende van. En deze streek heeft behalve zoete en droge wijnen meer te bieden: een rijke geschiedenis en de toeristische aantrekkingskracht met de steile hellingen langs de rivier. Naast kalksteen en zandsteen bevatten de steile hellingen langs de oever van de Moezel voornamelijk leisteen. Naast de drainerende en warmteregulerende werking van het gesteente bevordert leisteen ook de opbouw van zuren in de druif.

Klik hier voor meer informatie

Dr. Von Bassermann-Jordan Riesling Trocken

Duitsland / Pfalz

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Riesling

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 7-10 °C °C

Alcohol%: 12,5 % %

Afsluiting: Schroefdop

Een wijnhuis van wereldfaam dat bekend staat door de prachtige Duitse Riesling wijnen. Leden uit deze familie waren niet alleen 300 jaar actief bij de ontwikkeling van de kwaliteitswijnbouw in Duitsland, maar ook in de politiek en de kunsten. Bij de oprichting van het VDP was een Basserman-Jordan één van de initiatiefnemers. En een van de grote standaardwerken over de geschiedenis van de wijnbouw staat op naam van een ander familielid. Aan kennis en ervaring dus absoluut geen gebrek! Vooral keldermeester en wijnboer Ulrich Mell heeft het wijnhuis een enorme kwaliteitsboost gegeven. Weingut Bassermann-Jordann Inmiddels bezit het weingut 49 hectare wijngaarden verspreid over diverse gemeentes, waaronder Deidesheim en Forst. De kwaliteit van de druiven staat bij het bedrijf voorop: er wordt bijvoorbeeld grotendeels biologisch gewerkt, met zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke gisten. In de kelders van het bedrijf liggen een groot aantal oude wijnen, waaronder nog negen flessen uit 1811, van de Lage Ungeheuer in Forst! Dé favoriete wijn Goethe, de beroemde Duitse dichter.

Klik hier voor meer informatie

Weingut Johannishof 'Grosses Gewächs' Riesling

Duitsland / Rheingau

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Riesling

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Intens, rijk & complex

Serveer temp: 10-13 °C °C

Alcohol%: 11.00 %

Afsluiting: Kurk

Goede Riesling wijn maken kunt u gerust aan Johannes en Sabine Eser overlaten. Ze bezitten ruim 20 hectare, verdeeld over de wijngemeenten Winkel, Johannisberg, Geisenheim en Rüdesheim. Allemaal uitsluitend aangeplant met Riesling wijnstokken. Dankzij de verschillende terroirs zijn ze in staat om verschillende stijlen Duitse Riesling wijnen neer te zetten, maar wel elk met het typerende karakter van deze druif. Rüdesheim Deze Duitse witte wijn is gemaakt in Rüdesheim. Dit wijngebied kenmerkt zich door de met leisteen bedekte kwartsietbodems van de beroemde heuvels. Het gunstige en zonovergoten microklimaat aan de rivier de Rijn typeren de wijnen zich door de fruitige zuren die mooi in balans zijn.

Klik hier voor meer informatie

Weingut Johannishof 'Finesse' Riesling Feinherb

Duitsland / Rheingau

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Riesling

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Intens, rijk & complex

Serveer temp: 10-13 °C °C

Alcohol%: 11.50 %

Afsluiting: Schroefdop

Johannes en Sabine Eser staan bekend om hun geweldige Riesling wijnen. En dat is ook geen verrassing aangezien ze de tiende generatie van de wijnmakers familie Eser vormen. De druivenstokken staan aangeplant op in totaal 20 hectare, verspreid over de wijngemeenten Winkel, Johannisberg, Geisenheim en Rüdesheim. Elke wijngaard beschikt over een uniek terroir, waardoor dit wijnmakers-echtpaar verschillende stijlen Riesling wijnen kan maken. Wel elk met het typerende karakter van deze druif. Rheingau Het beste terroir volgens velen vinden we in Rheingau, één van de kleinste wijnbouwgebieden van Duitsland. In dit wijnbouwgebied van amper 3.000 hectare groot vervult de nabijheid van de Rijn een bijzondere rol bij de groei en rijping van de druiven. De rivier is op enkele plaatsen meer dan één kilometer breed en de watermassa geeft 's nachts warmte af, waarmee in het vroege voorjaar vorstschade aan de uitgelopen knoppen veelal wordt voorkomen en in de zomer de druiven geleidelijk kunnen rijpen. Daarnaast weerkaatst de ongekende watermassa veel licht, waardoor de fotosynthese en de opbouw van suikers in de druif wordt bespoedigd.

Klik hier voor meer informatie

Georg Julius Sauvignon Blanc (Organic)

Duitsland / Rheinhessen

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Sauvignon Blanc

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 8 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Schroefdop

Het verhaal van Weingut Julius begint in 1926 bij de grootvader van wijnmaker Georg Julius. Hij kocht het als boerderij in Gundheim, in de regio Rheinhessen, en Georg heeft het met veel toewijding naar een biologische wijngaard van 19 ha uitgebouwd. Er is zo'n 60% beplant met witte druiven op een bodem van klei en kalk. Jarenlange ervaring wordt gecombineerd met moderne technieken om de kwaliteit van de wijn te verbeteren. Daarnaast wordt biologische wijnbouw toegepast om zo min mogelijk schade aan het milieu toe te brengen. Dat doet niks af aan de kwaliteit, want de wijnen van Weingut Julius hebben stuk voor stuk een sterk karakter. Wijncolumnist Gert-Jan Boone Ook in Duitsland vallen de oogstcijfers in 2017 flink tegen. Het wispelturige voorjaarsweer heeft echter geen vat op de kwaliteit gekregen. Dat bewijst de Sauvignon Blanc van Weingut Georg Julius wel. Scheepsladingen frisfruitige Sauvignon aroma's ontglippen mijn goedgevulde proefglas. Vlierbessen, citroen en groene appel krijgen bijval van rijpe honingmeloen en een grapefruitbittertje maakt de wijn een overheerlijke dorstlesser. Herkenbaar Sauvignon Blanc en bovengemiddeld lekker!

Klik hier voor meer informatie

Georg Julius Pinot Blanc (Organic)

Duitsland / Rheinhessen

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Pinot Blanc

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Vol, zacht & breed

Serveer temp: 8 °C °C

Alcohol%: 12,5 % %

Afsluiting: Schroefdop

Het verhaal van Weingut Julius begint bij de grootvader van wijnmaker Georg Julius in 1926. Hij kocht het als boerderij in Gundheim, in de regio Rheinhessen, en Georg heeft het met veel toewijding naar een biologische wijngaard van 19 ha uitgebouwd. Er is zo'n 60% beplant met witte druiven op een bodem van klei en kalk. Jarenlange ervaring wordt gecombineerd met moderne technieken om de kwaliteit van de wijn te verbeteren. Daarnaast wordt biologische wijnbouw toegepast om zo min mogelijk schade aan het milieu toe te brengen. Dat doet niks af aan de kwaliteit, want de wijnen van Weingut Julius hebben stuk voor stuk een sterk karakter.

Klik hier voor meer informatie

Georg Julius Riesling (Organic)

Duitsland / Rheinhessen

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Riesling

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 8-9 °C °C

Alcohol%: 12.00 % %

Afsluiting: Schroefdop

Het verhaal van Weingut Julius begint bij de grootvader van wijnmaker Georg Julius in 1926. Hij kocht het als boerderij in Gundheim, in de regio Rheinhessen, en Georg heeft het met veel toewijding naar een biologische wijngaard van 19 ha uitgebouwd. Er is zo'n 60% beplant met witte druiven op een bodem van klei en kalk. Jarenlange ervaring wordt gecombineerd met moderne technieken om de kwaliteit van de wijn te verbeteren. Daarnaast wordt biologische wijnbouw toegepast om zo min mogelijk schade aan het milieu toe te brengen. Dat doet niks af aan de kwaliteit, want de wijnen van Weingut Julius hebben stuk voor stuk een sterk karakter. Riesling De Riesling druif voelt zich het best thuis in koele wijngebieden. De belangrijkste thuisbasis is dan ook Duitsland. De beste wijnen uit dit land hebben hun verfijndheid, balans en elegantie veelal te danken aan de Riesling druif. Deze druif heeft klei-, kalk- en leisteenrijke terroirs nodig om goed te gedijen. Daarnaast groeit Riesling simpelweg het best op hellingen met een gunstige ligging. Dit soort ideale omstandigheden bevinden zich vooral in Duitsland. Er worden dan ook veel top Riesling wijnen in Duitsland geproduceerd.

Klik hier voor meer informatie

Copyright © 2010 - heden Ruud Hobo

Vakantie in:
België - Duitsland - Frankrijk - Griekenland - Italië - Kroatië - Nederland - Oostenrijk - Portugal - Spanje - Turkije

Campings en Vakantieparken in:
België - Duitsland - Frankrijk - Italië - Kroatië - Nederland - Oostenrijk - Spanje

Vakantie-overzicht - Skien in Frankrijk - Skien in Italië - Skien in Oostenrijk